adhd
ADHD, MBD, PDDNOS
ADHD - MBD - PDD-NOS
zou een elektronisch dossier ook nog helpen of moet er gewoon aangepakt worden?
Heel vervelend als je kind gediagnostiseerd is met o.a. ADHD - MBD - PDD-NOS. Soms een geruststelling voor ouders, "mijn kind heeft nu echt iets", maar dan komt pas de aanpak. Met een pilletje en wat vitaminen denkt men er te zijn. Het gedrag schiet nog niet zo erg op. Goed bedoelde "opvoedingsondersteuners" geven tips en adviezen, de werkelijkheid is toch iets meer dan een geleerd kunstje uitvoeren.
In de praktijk van Marjan Groen, pedagoge worden de problemen van de ouders met hun kinderen, direct besproken en aangepakt. Naast alle overheidsinstellingen op het gebied van opvoeding, waar de meeste zorg gratis aangeboden wordt zijn veel ouders die uiteindelijk de stap zetten naar Marjan Groen, al eens op een zo'n gratis ouderspreekuur geweest. Daar hebben ze hele lijsten moeten invullen, maar krijgen veelal niet van een pedagoge advies en weten nog steeds niet hoe ze nu het beste kunnen reageren op hun kind.
Goed bedoeld gratis "advies" of alleen een pilletje is niet de oplossing.
Uiteindelijk zijn ouders radeloos en kloppen eigenlijk veel te laat aan om ook het gedrag gewoon aan te pakken. Meestal is gewacht; immers men had toch een pilletje als remedie. Het aanreiken van bruikbare handvatten is in veel gevallen een gemiste optie. Als gedrag op hoger leeftijd nog positief omgebogen moet worden hebben ouders al veel vervelende jaren achter de rug. Gedragsstoornissen zijn op te lossen, waarbij ouders het gezamenlijk eens moeten zijn en tijdig aan de bel moeten trekken. Het aanleren van opvoeden is een vak.
Voor meer informatie:
neem contact op met Marjan Groen [klik hier]
Zie ook jeugdhulpverlening naar menselijke maat