Praktijk voor fysiotherapie en kaakfysiotherapie

Ruim 33 jaar een begrip in Gorinchem en Omstreken

adhd

ADHD, MBD, PDDNOS


ADHD - MBD - PDD-NOS

zou een elektronisch dossier ook nog helpen of moet er gewoon aangepakt worden?

Heel vervelend als je kind gediagnostiseerd is met o.a. ADHD - MBD - PDD-NOS. Soms een geruststelling voor ouders, "mijn kind heeft nu echt iets", maar dan komt pas de aanpak. Met een pilletje en wat vitaminen denkt men er te zijn. Het gedrag schiet nog niet zo erg op. Goed bedoelde "opvoedingsondersteuners" geven tips en adviezen, de werkelijkheid is toch iets meer dan een geleerd kunstje uitvoeren.

In de praktijk van Marjan Groen, pedagoge worden de problemen van de ouders met hun kinderen, direct besproken en aangepakt. Naast alle overheidsinstellingen op het gebied van opvoeding, waar de meeste zorg gratis aangeboden wordt zijn veel ouders die uiteindelijk de stap zetten naar Marjan Groen, al eens op een zo'n gratis ouderspreekuur geweest. Daar hebben ze hele lijsten moeten invullen, maar krijgen veelal niet van een pedagoge advies en weten nog steeds niet hoe ze nu het beste kunnen reageren op hun kind.

Goed bedoeld gratis "advies" of alleen een pilletje is niet de oplossing.

Uiteindelijk zijn ouders radeloos en kloppen eigenlijk veel te laat aan om ook het gedrag gewoon aan te pakken. Meestal is gewacht; immers men had toch een pilletje als remedie. Het aanreiken van bruikbare handvatten is in veel gevallen een gemiste optie. Als gedrag op hoger leeftijd nog positief omgebogen moet worden hebben ouders al veel vervelende jaren achter de rug. Gedragsstoornissen zijn op te lossen, waarbij ouders het gezamenlijk eens moeten zijn en tijdig aan de bel moeten trekken. Het aanleren van opvoeden is een vak.

Voor meer informatie:

neem contact op met Marjan Groen [klik hier]

Zie ook jeugdhulpverlening naar menselijke maat


Visolie ook tegen ADHD

Een nieuwe studie bewijst dat kinderen met ADHD-symptomen profijt kunnen hebben van omega- 3 vetzuren (visolie).
De studie is gepubliceerd in de uitgave van deze maand van The Journal of Developmental and Behavioural Pediatrics en werd uitgevoerd op initiatief van de University of South Australia en een onderzoeksinstituut van de Australische overheid. 132 kinderen deden mee, in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Ze hadden allen ADHD- symptomen, zoals aandachtsproblemen en hyperactiviteit. Eén groep nam visolie, de tweede groep nam visolie en een supplement van multivitaminen, terwijl de derde groep een placebo met palmolie kreeg. De kinderen die de hele studie visolie kregen, hadden een belangrijke verminderingen van symptomen zoals aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Nadat de placebogroep overstapte op het gecombineerde oliesupplement lieten zij eveneens verbeteringen zien. „Deze vetzuren zijn mogelijk een zinvolle aanvulling op de behandeling van sommige kinderen, ’’ verklaart onderzoeker dr. Natalie Sinn. Bron: AD\

Kan Ritalin psychotisch maken?

De Belgische apotheker Fernand Haesbrouck die in diverse psychiatrische ziekenhuizen werkt, waarschuwt in zijn boek ADHD medicatie: Medische blunder voor het toedienen van Ritalin en Concerta.

+ afbeelding vergrotenRitalin.

Bij langdurig gebruik kunnen kinderen hier psychotisch van worden, zegt hij. De psychotische klachten zijn een bijwerking van de medicijnen die de kinderen krijgen en worden niet veroorzaakt door de ADHD. De afgelopen vier jaar kregen de psychiatrische ziekenhuizen te maken met een verzesvoudiging van het aantal verslaafde en karaktergestoorde patiënten. In België is er al veel te doen geweest over de beweringen van Haesbrouck. Bron: AD