Praktijk voor fysiotherapie en pedagogiek

Ruim 25 jaar een begrip in Gorinchem en Omstreken

nieuws

Na 27 jaar toe aan een nieuwe uitdaging.

Dit jaar staan er twee grote veranderingen op stapel in de fysiotherapiepraktijk van Hans van Mourik. Ten eerste ga ik over op een nieuw softwareprogramma. Dit heeft mij de afgelopen maanden veel tijd gekost om precies dat te krijgen wat ik wilde hebben, maar in samenspraak met James-Software heb ik dat wat bij mij past en wat patiënten al jaren willen namelijk zelf inzage in hun dossier.

het dossier helemaal of gedeeltelijk inzien

 

Hierdoor kan ik zelf dossierprotocollen ontwikkelen en toegang tot een dossier geven aan cliënten. Patiënten kunnen via het cliëntportaal online een intake invullen, en het dossier helemaal of gedeeltelijk inzien. Afspraken kunnen 24/7 gemaakt en verzet worden door de patiënt zelf. 

Vanaf 1 januari ben ik deelnemer aan het Keurmerk Fysiotherapie

Daarnaast ga ik ook deelnemen aan het kwaliteitskeurmerk. Ik daag graag mij zelf uit. Niet altijd bij het zelfde blijven en ook eens zijstappen durven zetten is belangrijk.

Kijken in mijn "keuken" vind ik de normaalste zaak van de wereld. Collega's zijn altijd uit binnen en buitenland welkom bij mij in de praktijk geweest. Ook aankomend collega's en stagiaires zijn welkom mits de patiënt hiermee instemt.   

Het keurmerk Fysiotherapie zorgt ervoor dat fysiotherapeuten die willen leren en verbeteren en daarmee continu werken aan kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen, gezien worden door hun omgeving.

Op die manier geeft het Keurmerk een impuls aan de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg in Nederland. Het Keurmerk Fysiotherapie richt zich op de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen. Het is mijn ambitie om inzicht te geven in de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen, als start van een proces waarin continu gewerkt wordt aan het verbeteren daarvan.

Kijken in mijn "keuken" vind ik de normaalste zaak van de wereld.

Het Keurmerk zorgt er daarmee voor dat fysiotherapeuten die op deze manier werken aan de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen herkenbaar zijn voor zorgverzekeraars, patiënten en overheid, zonder dat zij worden gehinderd door overbodige administratieve lasten.

Het Keurmerk borgt de best mogelijke behandeling voor de patiënt, draagt bij aan het realiseren van kostenefficiëntie en doelmatigheid, en maakt een doorontwikkeling van de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg mogelijk. Hierdoor zorgt het Keurmerk Fysiotherapie ervoor dat fysiotherapie een duurzame positie in de maatschappij krijgt.

Als deelnemer aan het Keurmerk, bent is de praktijk / fysiotherapeut zelf gemotiveerd om te leren en verbeteren. Hij / zij neemt actief deel aan intervisie, coaching, scholing en dataverzameling.

Lees ook: Keurmerk maakt kwaliteit fysiotherapiepraktijken zichtbaar Tekst: Frank van Wijck