Praktijk voor fysiotherapie en kaakfysiotherapie

Ruim 33 jaar een begrip in Gorinchem en Omstreken

nieuws

Praktijk voor fysiotherapie en pedagogiek werkt aan gezondheidsprofiel Wijdschild

De praktijk voor fysiotherapie en pedagogiek van Hans van Mourik, fysiotherapeut  en Marjan Groen, pedagoge willen vanuit hun praktijk samenwerken met professionals uit verschillende domeinen. Ze nemen het initiatief voor het opstellen van een wijkgezondheidsprofiel voor de wijk Wijdschild. Ze willen hierbij klein starten, bijvoorbeeld met een aantal partijen, zoals huisarts, huisartsondersteuner, thuiszorg verpleegkundigen en verzorgenden, de scholen in de wijk, de GGD en (vertegenwoordigers van) wijkbewoners. 

Van Mourik geeft aan, "We werken samen al ruim 30 jaar in deze wijk en we kennen de wijk heel intensief. Vanuit de praktijk willen we langzaam een begin maken. Burgerparticipatie is een mooie begrip, maar iemand zal er in de wijk mee moeten starten." aldus Van Mourik. Een van de speerpunten in de wijk is bijvoorbeeld te richten op 50-plussers en ouderen, die dreigen misschien te vereenzamen en het is een goede gedachte om hun de mogelijkheid te bieden in contact te komen met andere wijkbewoners. 

Doelen van het wijkgezondheidsprofiel

 

Het wijkgezondheidsprofiel kan worden ingezet:

  • als startmotor om met bewoners en andere partijen binnen en buiten publieke gezondheid samen te werken aan een integrale gezondheidsaanpak.
  • om sociale wijkteams meer inzicht te geven in hun werkgebied.
  • om meer te werken vanuit de kracht van de wijk Wijdschild. Wat werkt er al goed? Wie draagt er al bij?
  • om samen te werken met partijen in de leefomgeving aan de herinrichting van Wijdschild.
  • om de samenwerking tussen professionals uit het publieke domein en de eerstelijn te versterken, een gezamenlijke visie te maken en zo leefstijl en sociale problemen aan te pakken.
  • om doelgerichter gezondheidsachterstanden aan te pakken door met wijkpartners en bewoners prioriteiten te stellen en risicogroepen te selecteren.
  • om een ondersteunend beleidsplan voor Wijdschild te schrijven.

Komende maanden worden verschillende partijen aangeschreven.  Bewoners die nu al belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Hans van Mourik [klik hier] voor contact.