Praktijk voor fysiotherapie en kaakfysiotherapie

35 jaar een begrip in Gorinchem en Omstreken

nieuws

nieuws

Laatste nieuws van de paraktijk voor pedagogiek en fysiotherapie.

en uit het werkveld

 

Praktijk fysiotherapie en orofaciale fysiotherapie

C2334E15 086C 40E0 8B9B BE7533045CB7Hans van Mourik is in de praktijk werkzaam als orofaciaal fysiotherapeut (algemeen en kaakfysiotherapeut).
Voor fysiotherapie komt u in aanmerking op verwijzing van een (huis)arts. Tevens is fysiotherapie direct toegankelijk. In samenwerking met u en met de verwijzer zal een behandelplan worden opgesteld. De melding wordt op prijs gesteld, indien men tussentijds naar de (huis)arts gaat, zodat een verslagje meegenomen kan worden.
Trots zijn we nog steeds met de realisering in 1997 met onze praktijk aan de Poterne 2, 4207ER Gorinchem en de komst van de ruime oefenzaal. In de oefenzaal kunnen mensen direct na een fysiotherapiebehandeling het geleerde oefenen. Deze service is kosteloos. Daarnaast biedt deze ruimte de mogelijkheid aan mensen, die niet op een sportschool terecht kunnen of willen, in eigen tempo met (sport)apparatuur te werken. Dit kan in een aantal vormen.  Naar de fysiotherapie praktijk [klik hier] Bij een klacht wil je het liefst direct de oplossing. Voor contact met Hans van Mourik [klik hier]

 

EXTRA Mededeling: vragen ivm Corona virus en fysiotherapie

Voorlopig worden wij gevraagd om als fysiotherapeut actief en beschikbaar te blijven om huisarts en ziekenhuis niet over te belasten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten. 

Fysiotherapeuten dienen bij noodzakelijke zorg maximaal gebruik te (kunnen) maken van triage en behandeling op afstand (telefonisch consult, videoconsult en e-health programma’s). Voor eventuele fysiotherapeutische behandeling van besmette patiënten worden speciale plekken (Regionaal Overleg Acute Zorg) ingericht onze praktijk valt niet tot deze speciale plek en categorie patiënten.

Naast alle regels die het RIVM al heeft opgesteld is er voor ons één belangrijke hoofdregel: Wij voelen ons goed en gezond om patiënten te ontmoeten en wij verlangen van patiënten ook het zelfde: geen koorts, geen keelpijn, hoest- en of longproblemen. Bij verkoudheid is dit ook een goed besluit om af te zeggen. We kunnen later inderdaad de afspraak maken. 


 

Groenmarkt Gorinchem geen Place des Invalides

Ondernemersvereniging Hartje Gorkum pakt wel heel enthousiast uit als het gaat de hele Groenmarkt bestemmen voor invalidenparkeren. Het aantal senioren zal enorm toeneme, zo laat de vereniging weten in de StadGorinchem d.d. 20-09-2011. Ze willen de doelgroep graag bedienen met een goed winkelaanbod en goede bereikbaarheid. Dit wordt gebaseerd op toename van rolstoel- en rollator-gebruikers van tien procent per jaar. Natuurlijk is het belang en zorg voor mensen die gehandicapt zijn een loflijk streven, maar het gaat een beetje te ver om de Groenmarkt om te dopen tot place des invalides - plein der gehandicapten.

Naast personen met een forse handicap, zijn er zeer veel mensen die slechter tot zeer slecht lopen of een beperking hebben waar

Lees meer: Groenmarkt Gorinchem geen Place des Invalides

Bewegen in de fysiotherapiepraktijk in Wijdschild

Tijdens de Nationale Sportweek van 21 – 28 april worden alle Gorcumers door Gorinchem Beweegt opgeroepen een andere sport uit te proberen. Wilt u daar als Gorinchemer van profiteren in Wijdschild? Dat kan!

Ook de praktijk voor fysiotherapie Hans van Mourik stelt zijn praktijk open voor iedereen en met name voor de bewoners. Speciale beweegprogramma's voor alle leeftijden en ook aangepaste beweegprogramma's voor senioren.

GRATIS aanmelden en opgave op deze site [klik hier].

Ons programma nat. sportweek:Bewegen in de fysiotherapiepraktijk in Wijdschild

Wie ALS heeft levert een topprestatie met het hele gezin

September 2011 startte de nieuwe campagne “Vecht mee tegen ALS”. In deze confronterende campagne staat de patiënt centraal. Graag heb ik de Stichting-ALS toegezegd mee te werken in het campagne "complot". Als fysiotherapeut ben ik bekend ALS behandelaar met A.L.S., een dodelijke ziekte waar ik nu (na 25 jaar) de afloop van ken en hoop dat het in nabij toekomst gaat veranderen.
Ik ben behandelaar geweest van Arie. Arie en ik, kenden elkaar van onze kinderen op de basisschool en de roerige tijd die wij samen als participerende ouders van de Floris van Dalemschool hebben gehad. Arie, als penningmeester en ik als MR-lid.

Lees meer: Wie ALS heeft levert een topprestatie met het hele gezin