Praktijk voor fysiotherapie en pedagogiek

Ruim 30 jaar een begrip in Gorinchem en Omstreken

nieuws

EXTRA Mededeling: vragen ivm Corona virus en fysiotherapie

Voorlopig worden wij gevraagd om als fysiotherapeut actief en beschikbaar te blijven om huisarts en ziekenhuis niet over te belasten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten. 

Fysiotherapeuten dienen bij noodzakelijke zorg maximaal gebruik te (kunnen) maken van triage en behandeling op afstand (telefonisch consult, videoconsult en e-health programma’s). Voor eventuele fysiotherapeutische behandeling van besmette patiënten worden speciale plekken (Regionaal Overleg Acute Zorg) ingericht onze praktijk valt niet tot deze speciale plek en categorie patiënten.

Naast alle regels die het RIVM al heeft opgesteld is er voor ons één belangrijke hoofdregel: Wij voelen ons goed en gezond om patiënten te ontmoeten en wij verlangen van patiënten ook het zelfde: geen koorts, geen keelpijn, hoest- en of longproblemen. Bij verkoudheid is dit ook een goed besluit om af te zeggen. We kunnen later inderdaad de afspraak maken.