Praktijk voor fysiotherapie en kaakfysiotherapie

37 jaar een begrip in Gorinchem en Omstreken

zorgverzekeraars

Wij hebben contracten gesloten met de meeste zorgverzekeraars. Mocht het voorkomen dat het systeem van de internetsite van een zorgverzekeraar aangeeft dat onze praktijk geen contract / overeenkomst heeft, raadpleeg altijd onze praktijk. In de meeste situaties was het geval dat "het vinkje" van contractant bij de verzekeraar uit stond. In die situatie krijgen wij wel de excuses en bent u op een dwaalspoor gezet.


Sinds 2006 bestaat alleen de "nieuwe" zorgverzekeringswet. Het verschil tussen ziekenfonds en particulier is verdwenen. Het is wel van belang dat u zich bij-verzekerd, tenzij u gewoon de premie uit wilt sparen en de therapie indien nodig zelf wilt betalen.

Bent u goed verzekerd?
Fysiotherapie uit het standard pakket (buiten chronische indicatie). Wat houdt dat voor u in?

Aanvullende verzekering fysiotherapie belangrijk
Het is belangrijk dat u zich aanvullend verzekert om ook in de toekomst verzekerd te blijven van de beste behandeling voor uw lichaam. Veel ziektekostenverzekeraars stellen op dit moment hun verzekeringen opnieuw samen en hebben reeds aangegeven dat fysiotherapie in aanvullende verzekeringen komt.

Zoek nu uit wat het beste is voor u!
Het is dus zaak om bij uw huidige verzekeraar te informeren naar de polisvoorwaarden en tarieven voor het aanvullend verzekeren van fysiotherapie. En vraag ook zeker bij andere verzekeraars informatie op om te vergelijken waar u het beste af bent.

Wat wordt nog vergoed?
Fysiotherapie wordt vanaf 2004 niet meer standaard vergoed voor wie 18 jaar of ouder is. Alleen voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen wordt een uitzondering gemaakt: voor hen wordt fysiotherapie wel vergoed vanaf tien behandelingen.

 

Chronische Indicatie
Bepaalde aandoeningen komen voor op een lijst die door de overheid is samengesteld. Vanaf de 21e behandeling zullen de kosten worden vergoed uit de basisverzekering, de eerste 20 behandelingen komen voor rekening van de aanvullende verzekering of van de patiënt zelf.

Een aantal aanvullende verzekeringen dekt in geval van een 'chronische aandoening' wel de eerste 20 behandelingen. Lees dit goed na in uw polisvoorwaarden of vraag daarom bij uw zorgverlener, die is aangesloten bij onze service.
Het is ook zo dat bij aandoeningen die levenslang zijn de 20 behandelingen slechts eenmalig niet vergoed worden. Ook geldt dat wanneer die 20 behandelingen al betaald zijn bij overstappen van verzekeraar deze niet opnieuw in rekening gebracht kunnen worden.

Fysiotherapie staat voor hoogwaardige kwaliteit
Nu en in de toekomst zorgt de fysiotherapeut ervoor dat uw lichaam verzekerd is van de beste behandeling.

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd.Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven bij de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

Patiëntenfolder
In onze praktijk is een patiëntenfolder beschikbaar waarin u leest hoe u ook verzekerd blijft van de beste behandeling. Vraag ernaar!

Tot 2005 was van de behandelde patiënten was 64% ziekenfonds verzekerd, verdeeld over 18 zorgverzekeraars. Van de behandelde patiënten was 36% particulier verzekerd.

Door het grote aantal zorgverzekeraars, waarvan de meeste eigen administratieve regels hebben, is de belastingsfactor van het bijhouden van die regels hoog.

Wij hebben contracten gesloten met niet alle zorgverzekeraars (update: 1-1-2019 vraag naar de ontwikkelingen in onze praktijk)